Sari la conținut
Despre The Foundry

Despre The Foundry

Colecția de vinuri The Foundry a fost înființată în 2001 de Chris Williams și bunul său prieten James Reid.
Cu mult sânge, transpirație și lacrimi, The Foundry a devenit un exponent de frunte al revoluției viticole din Noua Africa de Sud, obținând numeroase premii pentru vinurile lor specifice terroirului.
Povestea lor a inceput in crama Joostenburg din Paarl. Dar cum in camera lor de butoaie nu mai era loc, butoaiele lor au fost mutate in atelierul vechi de fierari și astfel "The Foundry” a luat naștere.
Fiecare lot de struguri este vinificat separat în funcție de caracterul său intrinsec, iar scopul este unul simplu: de a produce vinuri pe care proprietarii le-ar bea cu placere.
Lucrând în strânsă colaborare cu o mână de cultivatori, fructele sunt obținute din toată zona "The Cape", pentru a asigura struguri aflati la o maturare optimă din viile care se potrivesc cel mai bine fiecărui soi.
Din 2020 The Foundry are o nouă casă în zona Voor-Paardeberg.
Din oferta lor am selectat 2 vinuri:
1. The Foundry - Grenache Blanc 2017, 100% Grenache Blanc vinificat si maturat 8 luni in butoaie de stejar francez. Cantitate extrem de limitata si nota 4.5 pe Vivino.
2. The Foundry - Syrah 2012, 100% Syrah din struguri proveniti dintr-o singura vie aflata la 3 km de Oceanul Atlanic, vinificati in tancuri de inox, cu 20% ciorchine intregi, cu drojdii naturale pana la jumatate fermentarii, apoi inoculate cu o drojdie neutra din Rhone. In final, vinul este maturat 16 luni in butoaie de stejar francez de 300 de litri, dintre care doar 15% noi.
Articolul anterior Despre Lismore
Articolul următor Despre Xavier Vignon

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

* Câmpuri obligatorii